Tot wel 15% besparen op de brandstofkosten doet u zo!

De brandstofprijzen gaan door het dak. Wat en hoe valt er nog te besparen op de brandstofkosten, anders dan door elektrisch te rijden?
En wat als u medewerkers met een auto van de zaak in dienst heeft?


Over brandstofprijzen valt niet te onderhandelen. U zult moeten betalen wat er op de pomp staat. Toch valt er best nog wat te besparen. Wellicht heeft u daar geen trek in of geen tijd voor, maar 15% besparen is echt wel mogelijk. Dat kan oplopen tot circa € 500 per jaar (25.000 km bij (1 op15) x 15% x € 2 per liter).

Bij het tankstation vlak bij de zaak even snel tanken, ligt vaak voor de hand. Maar slim plannen kan voordelig(er) zijn. Tank ook niet langs de snelweg. De prijzen langs de snelweg zijn circa 10% duurder dan elders. Veel tankstations werken van tijd tot tijd met actieprijzen. Houd deze in de gaten.

Verkoopprijzen zijn tegenwoordig niet alleen afhankelijk van de inkoop, maar worden ook steeds vaker aangepast op basis van aantal weggebruikers. In het algemeen zijn de prijzen in de ochtend duurder dan in de middag en avond. De actuele brandstofprijzen in Nederland zijn online makkelijk te vinden. 

Check de prijzen via bijv. de websites van Independer, via de routeplanner van de ANWB of de ANWB Onderweg-app (iOS  - Android).

Met name voor de grensregio’s is het tanken in Duitsland voordelig. Vergeet dan ook niet de buitenlandse btw terug te vragen.

U kunt zelf ook wel bedenken dat sportief rijden meer brandstof kost dan zuinig rijden. Toch zetten we de belangrijkste bespaarmogelijkheden voor u op een rij. De besparingen kunnen oplopen tot 10%. Schakel zo snel mogelijk door naar een hogere versnelling. Het advies is bij circa 2.000 - 2.500 toeren per minuut. Verder zijn een stabiele snelheid en de auto laten uitrollen goede bespaartips.  

Laat de auto uitrollen met de koppeling ingedrukt, dus niet in de versnelling. Moderne auto’s verbruiken ook in de versnelling brandstof. Moet u langer dan 20 seconden stilstaan (spoorwegovergang, file, etc.), dan loont het om de motor uit te zetten.

Goed en tijdig onderhoud en een correcte bandenspanning leiden tot minder verbruik. Er wordt geadviseerd om minimaal eenmaal per twee maanden de bandenspanning te controleren.

Rijden in de ecostand is vanzelfsprekend zuiniger dan in de sportstand. Ook het gebruik van de cruisecontrol werkt besparend. De aanwezige autosoftware werkt heel efficiënt. Grote brandstofverbruikers zijn de stoel-, de stuur- en de achterruitverwarming.
De airco gebruikt op een hete zomerdag maar liefst twee liter brandstof per 100 km. Al met al kost een airco tussen de 5 en 20% extra brandstof. Gebruik daarom de airco zo weinig mogelijk, maar minstens eenmaal per maand om lekkage te voorkomen.

Wijs uw medewerkers op de hoge kosten en probeer ze te overtuigen om niet aan de snelweg te tanken en om zuinig te gaan rijden. Overhandig onze lijst met bespaartips!

Wij wensen u vooral veilige kilometers.

Meer weten over MN adviseurs & accountants of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

 

Brandstof_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png