Overdragen schadevrije jaren vanaf 2022

Er zijn vier nieuwe mogelijkheden voor het overdragen van schadevrije jaren per 2022 volgens het Verbond van Verzekeraars.
Wat moet uw weten?

Vier nieuwe mogelijkheden:

  1. In 2022 kan een overledene opgebouwde schadevrije jaren overdragen aan de achterblijvende partner door het indienen van een verzoek bij de autoverzekeraar. Daarvoor moet u beiden in ieder geval op hetzelfde adres geregistreerd staan en een rijbewijs hebben.
  2. Bij een echtscheiding of een ontbinding van het geregistreerd partnerschap kunnen schadevrije jaren worden verdeeld. Degene (polishouder) met de schadevrije jaren bepaalt in dat geval wat de verdeelsleutel wordt en moet een afstandsverklaring aanleveren bij de verzekeraar.
  3. Ook kunnen met ingang van het nieuwe jaar schadevrije jaren van de leaseauto overgenomen worden. Met een leaseverklaring kunnen deze bij de verzekeraar vastgelegd worden.
  4. Ten slotte kunnen schadevrije jaren uit het buitenland ook vastgelegd worden bij de (nieuwe) Nederlandse verzekeraar. Europese verzekeraars leveren op verzoek een verklaring aan die ingediend kan worden bij de eigen verzekeraar.

Meer weten over MN adviseurs & accountants of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

 

Schadevrije_jaren_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png