Voer uw WhatsApp gesprekken zo veilig mogelijk

WhatsApp is op zich al veilig: het biedt standaard end-to-endversleuteling van berichten, zodat deze alleen gelezen kunnen worden op het toestel van de ontvanger(s). Kunt u uw gesprekken nog extra beveiligen?

Zelfs al zijn uw berichten versleuteld, dan nog wilt u misschien vermijden dat er een spoor van achterblijft als uw toestel of dat van uw gesprekspartner in de verkeerde handen terechtkomt. In dat geval kunt u instellen dat de uitgewisselde berichten automatisch verwijderd worden na een bepaalde tijd.

Tik op de naam van uw gesprekspartner (of de groepsnaam) bovenaan uw gesprek in de app, scroll naar beneden en tik op Berichten met vervaldatum . U kunt nu opgeven na hoeveel tijd de berichten in dit gesprek verwijderd moeten worden. Dit geldt alleen voor nieuwe berichten vanaf het moment dat u dit instelt. U kunt dit gerust tijdelijk gebruiken: zodra u de instelling ongedaan maakt, worden nieuwe berichten in de chat weer gewoon bewaard.

Wanneer iemand uw ontgrendelde smartphone (bedoeld of onbedoeld) in handen krijgt, wilt u niet dat deze persoon uw WhatsAppberichten zomaar kan bekijken. U voorkomt dit door WhatsApp te beveiligen met de vingerafdrukbescherming of de gezichtsherkenning van uw smartphone.

Ga in de app naar Instellingen ; Privacy ; Appvergrendeling ; Ontgrendelen met biometrische gegevens (Android) of in iOS naar Schermvergrendeling ; Vraag om Touch ID of Vraag om Face ID . U kunt ook aangeven na hoeveel tijd WhatsApp zichzelf sluit. Er is jammer genoeg geen optie om WhatsApp met een wachtwoord te beveiligen.

WhatsApp maakt een back-up van uw chats, zodat u deze later op een nieuwe smartphone snel kunt terughalen. Deze back-up is standaard niet versleuteld. Wilt u deze versleutelen, ga dan in de app naar Instellingen ; Chats ; Chat back-up en kies End-to-end versleutelde back-up ; Inschakelen. Vergeet het ingestelde wachtwoord niet, anders kunt u uw back-up niet herstellen.

Om WhatsApp op uw computer te gebruiken, moet u uw smartphone koppelen aan WhatsApp Web in uw browser of aan de officiële desktoptoepassing voor Windows  of voor MacOS. Deze desktoptool is de veiligste optie: er circuleren namelijk ook valse websites die zich voordoen als WhatsApp Web.

Als u wilt vermijden dat iemand anders bij WhatsApp probeert te registreren met uw telefoonnummer, activeer dan tweestapsverificatie. Ga in de app naar Instellingen ; Account ; Verificatie in twee stappen en druk op Inschakelen . Er wordt u nu gevraagd om een pincode met zes cijfers die u telkens moet ingeven als u uw WhatsApp op een ander toestel wilt activeren. Er zal u ook op geregelde tijdstippen naar uw pincode gevraagd worden om zeker te zijn dat u de juiste gebruiker bent. Geef hier ook uw e-mailadres op: als u uw pincode vergeet, kan deze via e-mail gereset worden

Meer weten over MN adviseurs & accountants of hulp nodig? Kijk op mnadviseurs.nl en/of neem gerust contact met ons op onder T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Whats_app_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png