Onbelaste thuiswerkvergoeding omhoog per 2023

Sinds 2022 mogen werkgevers een onbelaste thuiswerkkostenvergoeding geven voor water- en elektriciteitsverbruik, verwarming, koffie, thee en wc-papier. Per 2023 wordt dit bedrag verhoogd van € 2 naar € 2,15, dat blijkt uit de nieuwsbrief loonheffingen van de Belastingdienst.

Vraag uw werkgever om het hogere bedrag! Werknemers die een deel van de dag thuis werken en een deel van de dag op kantoor, moeten kiezen tussen de reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer of de thuiswerkkostenvergoeding.

Bespreek de mogelijkheden met uw werkgever. Bent u de werkgever? Maak gebruik van deze ruimere wettelijk geboden secundaire arbeidsvoorwaarden in deze krappe arbeidsmarkt (goed werkgeverschap loont!).

Behalve de thuiswerkkostenvergoeding, gaat ook de onbelaste reiskostenvergoeding omhoog (van € 0,19 naar €0,21) en is er meer ruimte voor een onbelaste vergoeding via de werkkostenregeling (zie genoemde nieuwsbrief). Buiten de werkkostenregeling moeten werkgevers bij regelmatig thuiswerken van hun werknemers bovendien zorgen voor een ergonomisch ingerichte thuiswerkplek, dus een goede stoel, een bureau op de juiste hoogte of andere ‘arbovoorzieningen’. Dit soort zaken mogen werkgevers vrij van loonbelasting verstrekken.

Ook de computer, de printer, een snelle (misschien zelfs speciaal aangelegde) internetaansluiting en de telefoon zijn onbelast, zolang ze voor een behoorlijke vervulling van de dienstbetrekking nodig zijn (op grond van het zogenaamde ‘noodzakelijkheidscriterium’).

Meer weten over MN adviseurs & accountants of hulp nodig? Kijk op mnadviseurs.nl en/of neem gerust contact met ons op onder T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

 

Thuiswerkplek_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png