Boxhoppen, boxflitsen en de open FGR immers zijn de nieuwe begrippen?

De ontwikkelingen in box 3 staan niet stil. Prinsjesdag 2022 bracht het nodige nieuws. De komende drie jaren worden overbrugd met een voortzetting van de forfaitaire spaarvariant die ook geldt voor het rechtsherstel vanwege het Kerst-arrest. Het nieuwe kabinet ontkomt echter niet aan de invoering van een box 3-heffing over het werkelijke rendement. Gaat het lukken om deze in 2026 in te voeren en wat is het verschil tussen een vermogenswinst- of aanwasbelasting. Fiscale afwegingen staan dan ook niet stil. In welke box houdt je voortaan vermogen aan?

Verder wordt het box 2-tarief in 2024 verhoogd naar 31%, terwijl het VPB-tarief in de eerste schijf al in 2023 stijgt. Hoe anticipeert de DGA op de verhoging van het box 2-tarief? Blijft hij in box 2 beleggen of keert hij dividend uit? Wat betekenen de maatregelen rondom de rekening courant schuld van de DGA (het wetsvoorstel Excessief lenen)? Lost u af en waar haalt u dan de middelen vandaan?

Fiscaal Nederland is met boxhoppen, boxflitsen en de open FGR immers nieuwe begrippen rijker. Ook het hoppen binnen box 3 rondom de peildatum kan voordelen opleveren. Bovendien is vanaf 2023 de hypotheekrente voor de eigen woning nog maar aftrekbaar tegen 37%. Is aflossen dan voordeliger of sluit de DGA de hypotheek over naar zijn BV?

Talloze belastingtarieven wijzigen de komende jaren. Voorkom verrassingen die toch weer tot andere keuzes leiden.

Speelt uw adviseur voldoende in op de nieuwe mogelijkheden die hiermee zijn ontstaan? Let op, het luidt allemaal zeer nauw.

Meer weten over MN adviseurs & accountants of hulp nodig? Kijk op mnadviseurs.nl en/of neem gerust contact met ons op onder T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

 

Box_3_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png