Zuinig zijn op aangiftebrief loonheffingen 2020

Als het goed is, is de aangiftebrief loonheffingen 2020 inmiddels (bijna) binnen. De Belastingdienst heeft de deadlines en betalingskenmerken op een rij gezet die uw organisatie in 2020 moet hanteren bij het indienen en betalen van de loonaangifte. Het is belangrijk om deze brief goed te bewaren.

De Belastingdienst stuurt aan het einde van ieder jaar de jaarlijkse aangiftebrief loonheffingen rond naar alle werkgevers. Daarin staan de volgende gegevens die uw organisatie nodig heeft om de loonaangifte voor ieder tijdvak op tijd in te dienen en te betalen:

  • het aangiftetijdvak waarmee uw organisatie bij de Belastingdienst is geregistreerd (maand of vier weken);
  • per aangiftetijdvak de uiterste aangiftedatum en uiterste betaaldatum;
  • voor elk aangiftetijdvak het betalingskenmerk.

Zonder het juiste betalingskenmerk kan de Belastingdienst de loonaangifte en betaling van de loonheffingen niet meteen op het juiste aangiftetijdvak verwerken. Het is dus slim om de aangiftebrief in de administratie te bewaren en niet kwijt te raken. De Belastingdienst verstrekt de brief maar één keer per jaar en reikt geen kopieën uit. Het is dus niet mogelijk om een nieuw exemplaar aan te vragen.

Verdwijnt de brief in de loop van het jaar toch, dan is er echter geen man overboord. Het juiste betalingskenmerk voor de loonheffingen is ook te achterhalen via de omrekenmodule van de Belastingdienst

Speel deze aangiftebrief door aan uw intermediair!

De Belastingdienst stuurt de aangiftebrief loonheffingen namelijk altijd naar de werkgever zelf. Als uw organisatie de salarisadministratie – of alleen de verwerking van de loonaangifte – heeft uitbesteed, is het dus zaak om brief met de deadlines en kenmerken voor 2020 door te spelen naar de partij die deze klus voor uw organisatie regelt.

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png