Wet excessief lenen bij de eigen vennootschap, anticipeer!

Een schuld van in totaal € 500.000 of meer bij de eigen BV, opletten geblazen! We schreven er al eerder over in onze BLOG (Dividend, “het” fiscale woord van 2019). Wij adviseren onze relaties waarop dit wetsvoorstel van toepassing gaat worden hierop tijdig te gaan antiperen. Als de totale som van de relevante schulden meer
dan € 500.000 bedraagt wordt het meerdere als “fictief” regulier voordeel uit aanmerkelijk belang aangemerkt.

Kortom Box 2 heffing! Geld uit de eigen BV geleend ter aanwending van de aankoop en/of verbetering van uw eigen woning? Onder voorwaarden wordt deze schuld aan uw eigen BV uitgesloten binnen de voornoemde franchise van € 500.000. Maar er zitten addertjes onder het gras, kwestie van goed en tijdig vormgeven is ons advies. 
De inwerkingtreding is voorzien voor 1 januari 2022. Vóór die peildatum kunnen we nog anticiperen op deze wetgeving. Interessant is om dat te bekijken binnen het bredere spectrum van uw totale inkomens- en vermogensplanning.

Momenteel vindt er een internetconsultatie plaats welke beschikbaar is gesteld door de Staatssecretaris. Wij volgen e.e.a. op de voet en leveren tevens onze input binnen deze consultatie aan de Staatssecretaris.

Meer weten over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op: +31 85 040 1120 of info@mnadviseurs.nl 

Cijfers.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png