Wel of geen kwijtschelding van belastingschulden?

MN adviseurs & accountants volgt het nieuws voor u op de voet.

Minister Hoekstra van Financiën en DNB-president Klaas Knot zijn het niet eens met elkaar.

Minister Hoekstra van Financiën en voelt er voorlopig weinig voor om kwijtschelding te beloven aan ondernemers die als gevolg van de coronamaatregelen in de financiële problemen zitten en belastingschulden hebben opgebouwd. Hoekstra vindt het daarvoor te vroeg.

DNB-president Klaas Knot zegt dat het kwijtschelden van zulke belastingschulden op een bepaald moment onder voorwaarden zou moeten kunnen. Dat zou wat Knot betreft wel alleen voor individuele gevallen moeten gelden en pas nadat Nederland uit de pandemie is gekomen.

Hoekstra vindt het nog te vroeg om het over kwijtschelden te hebben. De demissionaire minister en CDA-lijsttrekker wijst op de drie manieren waarop ondernemers nu al ondersteund worden. “We hebben de steunpakketten, dat is één. Ondernemers krijgen 36 maanden om hun belastingschuld terug te betalen, dat is twee. En het is al mogelijk voor ze om, als dat niet goed gaat, een individuele regeling te treffen met de Belastingdienst voor het aflossen van die schuld.”

Hoekstra wil nu eerst kijken ‘hoe ver we komen in die 36 maanden’. “Het is te ingewikkeld om daar nu verder op vooruit te lopen.” Helemaal uitsluiten doet de minister de mogelijkheid van kwijtschelding echter niet.

MN adviseurs & accountants volgt het nieuws voor u op de voet. Als er meer bekend wordt over dit onderwerp informeren wij u gelijk!

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Algemene_visual_FB_link_post.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png