Waakzaam tegen online fraude

Misdadigers verleggen hun werkterrein naar het internet. Hoe wordt u geen slachtoffer van nieuwe oplichttrucs?

Tijdens de coronacrisis daalde de reguliere misdaad, maar nam online fraude toe; Beveiliging Nieuws meldt zelfs een verdubbeling van online criminaliteit. Ook het MKB is vaker slachtoffer, ziet KvK.

Een vorm van oplichting die snel om zich heen grijpt, is faillissementsfraude . Fraudeurs richten een bedrijf op, maken daarmee in korte tijd (en vaak online) schulden en laten daarna hun onderneming failliet gaan. 
Als schuldeiser heeft u het nakijken. Fraudehelpdesk en KvK helpen u veelvoorkomende varianten te herkennen en geven enkele voorbeelden. 

Check of uw klant kredietwaardig is. Ik ga starten vertelt hoe.

Wordt u telefonisch of via e-mail benaderd met het aanbod om snel een domeinnaam te registreren voordat een concurrent dat doet, dan is er hoogstwaarschijnlijk sprake van een poging tot domeinnaamfraude . 
Spijker & Co legt helder uit hoe de oplichters te werk gaan en hoe u hun trucs herkent. Ga nooit in op een dergelijk voorstel. Mocht u zich ongerust maken en toch een domeinnaam willen registreren, neem dan contact op met uw huidige registrar of hostingprovider.

Maak altijd melding of doe aangifte van fraude. Ondernemersplein vermeldt enkele veelvoorkomende vormen van fraude en verwijst naar loketten voor melding of aangifte.

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

 

Cybercrime_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png