Versoepelingen voor ondernemers met belastingschuld

Kwijtschelding van de belastingschulden zit er niet in! Maar…..

Het ministerie van Financiën is bezig met een plan dat ervoor moet zorgen dat zo min mogelijk ondernemingen failliet gaan als ze hun belastingschulden straks moeten gaan betalen. Kwijtschelding van de belastingschulden zit er in ieder geval niet in.

Ondernemingen die een beroep hebben gedaan op de coronasteunmaatregel voor belastinguitstel moeten in principe de nog niet afgedragen belastingen vanaf 1 oktober 2021 aan de Belastingdienst gaan betalen. Hiervoor krijgen ze 36 maanden. De verwachting is echter dat veel ondernemers die belastingschulden niet kunnen betalen en dus potentieel failliet gaan.

Een oplossing zou natuurlijk zijn om deze schulden kwijt te schelden maar staatssecretaris Vijlbrief heeft aangegeven dat een generaal pardon er niet in zit. Dat zou oneerlijk zijn ten opzichte van diegenen die wel hun belastingen hebben afgedragen.

Wel is het ministerie van Financiën aan het nadenken over een oplossing om meer ruimte voor terugbetaling te creëren. Dit moet volgens Vijlbrief wel in samenspraak met de andere schuldeisers zoals de banken plaatsvinden, anders komt ‘het geld niet bij de ondernemer terecht maar bij de andere schuldeisers’.

Om ondernemers meer lucht te geven kan de begindatum van 1 oktober 2021 naar een later moment worden verschoven, de maximale afbetalingstermijn verlengd worden (langer dan drie jaar) en kan de staatssecretaris de belastingrente verlagen.

LET OP!

Vijlbrief waarschuwt ook nog ondernemers die eenmalig uitstel hebben aangevraagd maar dat hierna niet hebben verlengd. Deze ondernemers kunnen namelijk geen beroep doen op de soepele terugbetalingsregeling van 36 maanden.

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Schuld_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png