Uw elektrische auto’s binnen het Klimaatakkoord

Vlak voor de zomer is het Klimaatakkoord gesloten. Hierin heeft de Nederlandse overheid met tal van partijen afspraken gemaakt over de wijze waarop de CO2 -uitstoot zal worden teruggedrongen.

Dit heeft ook invloed op de fiscale regelingen omtrent de elektrische auto van de zaak. Zo zal de huidige bijtelling van 4% (tot een cataloguswaarde van € 50.000) in stapjes worden verhoogd. Deze bijtelling gaat volgend jaar omhoog naar 8% (tot € 45.000). Uiteindelijk is het de bedoeling dat vanaf 2026 de bijtelling voor het privégebruik van een elektrische auto van de zaak gelijk is aan die van een auto van de zaak met fossiele brandstof. Deze bijtelling bedraagt nu 22%.

Vanaf het moment van eerste toelating op de weg van een elektrische auto (datum eerste ingebruikname) geldt overigens het bijtellingspercentage voor een periode van 60 maanden. Dit betekent dat de voorgenomen verhogingen alleen voor u effect hebben na verloop van deze periode of bij aanschaf van een nieuwe elektrische auto.

Voor de heffing van bpm en mrb is er wel goed nieuws. Emissieloze auto’s blijven tot en met 2024 vrijgesteld van het betalen van bpm en mrb.

Let op! Deze plannen kunnen nog worden gewijzigd. Als de verkoop van elektrische auto’s flink stijgt, zal de stimulering door de overheid sneller worden afgebouwd.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op onder T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Electrische_auto.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png