Plan lijfrente(s) en pak fiscaal voordeel

Zorg ervoor dat u uw lijfrente-uitkeringen tegen een zo laag mogelijk belastingtarief ontvangt.

Veel mensen met een lijfrentepolis die vóór de AOW-leeftijd vrijvalt, kiezen er uiteindelijk voor om de uitkeringsfase pas ná de AOW-leeftijd te laten ingaan, terwijl ze in de tussenliggende periode hun inkomen aanvullen met box 3-vermogen. Dat levert fiscaal een win-win-situatie op: door eerst het eigen box 3-vermogen op te eten, is minder vermogensrendementsheffing verschuldigd en door de lijfrente-uitkeringen uit te stellen, gaat de belasting in box 1 vaak ook omlaag.

Houd bij uw planning rekening met de ouderenkorting. Voor AOW’ers met een verzamelinkomen tot en met € 37.970 is die belastingkorting € 1.703. Voor hogere inkomens wordt de ouderenkorting afgebouwd. De ouderenkorting is nihil bij een eigen verzamelinkomen hoger dan € 49.323 (alle bedragen 2021).

Lijfrenteplanning is een onderdeel van totale inkomens- en vermogensplanning. Begin tijdig hiermee zodat u gebruik maakt van alle fiscale mogelijkheden binnen dit speelveld.

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

 

Lijfrente_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png