Overlijdensrisicoverzekering aan onderhoud toe?

Met een overlijdensrisicoverzekering (ORV) verzekert u het risico van vroegtijdig overlijden.

De premies van ORV’s zijn in de afgelopen jaren flink gedaald. Zeker wanneer u al een wat oudere polis heeft, kan het interessant zijn om te kijken of het goedkoper kan.

Als u overlijdt, keert de verzekering een vooraf afgesproken bedrag uit. In welke gevallen is dat voor u als ondernemer belangrijk? Stel dat u een financiering van € 400.000,- voor uw bedrijf heeft afgesloten die u in 20 jaar aflost. De einddatum is 2020. Wanneer u eerder overlijdt, is de financiering nog niet afgelost. U kunt de financiering dan afdekken met een dalende ORV waarbij het verzekerde bedrag gelijk met de aflossing daalt. 

Enkele praktische tips:

  • bespreek deze verzekering periodiek met uw financieel adviseur. Vaak is de financiering immers veranderd, bijv. door extra aflossingen of een nieuwe financiering. Zo blijft de dalende ORV in de pas met uw financiering;
  • vaak stelt de bank bij het verstrekken van de financiering als voorwaarde dat u een ORV sluit. U kunt deze bij de bank afsluiten, maar u mag dat ook elders doen;
  • houd rekening met formele zaken, zoals een testament, vennootschapscontract, statuten, etc. Het zijn onlosmakelijke zaken!

De extra kosten om na uw overlijden hulp in het bedrijf of de huishouding in te schakelen, kunt u verzekeren met een ORV. U kunt ook samen met uw partner één ORV afsluiten. Dat scheelt in de premie. 

Wanneer u bijvoorbeeld in een Vof samenwerkt en uw vennoot komt te overlijden, kan het zo zijn dat u het aandeel van de overleden vennoot kunt overnemen. Ook dit is te verzekeren via een ORV. Dit wordt ook wel een ‘compagnonsverzekering’ genoemd.

Houd regelmatig uw situatie tegen het licht, zowel zakelijk als privé. Pas uw ORV aan zodra de omstandigheden gewijzigd zijn. 

Meer weten? Neem gerust contact met ons op onder T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Verzekering.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png