Online – business, let op!

Er gaat veel wijzigen in de regelgeving!

Het internet is booming business. Voor zowel internetverkopen als elektronische diensten geldt dat moet worden bepaald wie de afnemer is.

Hoe controleert u of de afnemer een particulier of een ondernemer is? Hoe moet de factuur eruitzien? Denk hierbij aan het vervallen van de vrijstelling bij invoer voor goederen met een geringe waarde, de introductie van de MOSS aangifte voor webwinkels en de omzetdrempels.

Platforms waarop goederen van andere leveranciers te koop worden aangeboden zoals Bol.com en Amazon zullen sneller ook zelf zijn aan te merken als webwinkel. 

Met een paar drukken op de knop kunnen goederen worden besteld door iemand aan de andere kant van de wereld! Voor internetverkopen aan particulieren gelden specifieke regels. Tenzij bepaalde omzetdrempels niet worden gehaald, moet de btw van het EU land waar de particulier woont worden betaald. Met als gevolg allerlei compliance verplichtingen in het land van uw afnemers.

Ook voor elektronische diensten die worden verleend aan buitenlandse afnemers is de btw-problematiek niet eenvoudig. Elektronische diensten zijn belast in het land van de afnemer. Maar voor elektronische diensten kan de buitenlandse btw in een MOSS aangifte worden afgedragen. Toch kennen elektronische diensten zo hun eigen moeilijkheden.
Van een elektronische dienst is sneller sprake dan u denkt.

Voorkom problemen en zorg dat u op de hoogte bent van de btw-regels en -risico’s. Wees voorbereid op de nieuwe regelgeving!

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Online_shopping_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png