Nu online bijzonder uitstel voor belasting betalen aanvragen

Als u door de uitbraak van het coronavirus in betalingsproblemen bent gekomen, kunt u bij de Belastingdienst bijzonder uitstel van betaling aanvragen voor diverse belastingsoorten. Dit kunt u nu ook online doen.

U kunt de Belastingdienst vragen om bijzonder uitstel van betaling voor de periode van drie maanden. U vraagt dan automatisch in één keer uitstel aan voor alle aanslagen inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, btw en loonheffingen. De staatssecretaris heeft inmiddels bekend gemaakt dat onder het bijzondere uitstel ook kunnen vallen milieu-, kansspel- en assurantiebelasting. Dat kan verder ook voor de verhuurdersheffing en de accijnzen.

Het is wel van belang om op tijd aangifte te blijven doen.

U kunt pas bijzonder uitstel van betaling aanvragen als u een (naheffings-)aanslag heeft ontvangen. Als er nog geen aanslag is, kan de Belastingdienst uw verzoek niet in behandeling nemen. 

U kunt het bijzonder uitstel van betaling nu ook online aanvragen.

U moet inloggen met uw DigiD dan wel uw adviseur-accountant verzorgd dit voor u. Er is gekozen voor deze manier van inloggen, omdat dit formulier ook bedoeld is voor zzp’ers en eenmanszaken.

Als uw onderneming een rechtspersoon is, dan moet een werknemer (DGA zelf) of uw adviseur-accountant inloggen met haar inlogcodes.  

Denk ook aan de tijdige melding betalingsonmacht! Deze wordt vaak in de praktijk vergeten maar is cruciaal voor het voorkomen van bestuurdersaansprakelijkheid voor de bestuurder-DGA.

LET OP!
Maatwerk is geboden in dezen. Graag denken wij met u mee!

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
 T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png