Nationale Hypotheek Garantie als vangnet

Als een woningeigenaar door de coronacrisis zijn hypotheeklasten niet meer kan betalen, kan de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) een vangnet bieden.
In dat kader zetten we de voor- en nadelen van de NHG nog eens voor u op een rij.

De voordelen:

  • Met NHG heeft u altijd de laagste rente. De hypotheekverstrekker geeft meestal een rentekorting vanwege de borgstelling van NHG.
  • U heeft de zekerheid dat u een vangnet heeft bij betalingsproblemen door veranderingen in de persoonlijke situatie, zoals einde relatie, arbeidsongeschiktheid, werkeloosheid of het overlijden van de partner. U blijft nog steeds zelf verantwoordelijk voor de hypotheeklasten, maar de NHG denkt wel mee om tot een oplossing te komen.
  • Minder kans op een restschuld bij verkoop bij scheiding, werkeloosheid, arbeidsongeschiktheid of overlijden van de partner.

De nadelen:

  • U betaalt 0,7% borgstelling over de hoogte van het hypotheekbedrag.
  • De acceptatienormen en voorwaarden voor het verkrijgen van een hypotheek zijn harde regels. Maatwerk is dus niet mogelijk.
  • De koopsom en hypotheek mag max. € 310.000 bedragen (2020). Bij het meefinancieren van energiebesparende maatregelen mag het totale bedrag max. € 328.600 bedragen.


Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Hypotheek_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png