Langer corona uitstel van betaling? Onlineformulier invullen!

Ondernemers die nog langer dan drie maanden bijzonder uitstel van betaling willen moeten dit apart gaan aanvragen. De Belastingdienst wil graag dat zij dit online doen
met een formulier dat naar verwachting in de tweede helft van juni op de site van de Belastingdienst staat.

Het bijzonder uitstel van betaling voor belastingschulden kon vanaf 16 maart door ondernemers worden aangevraagd als zij door de coronacrisis financieel in de problemen waren gekomen.

Zij kregen dan automatisch uitstel van betaling voor drie maanden. Dit uitstel loopt in sommige gevallen al weer op 19 juni a.s. af. Ondernemers die langer uitstel van betaling willen moeten dan een verzoek om verlenging van de regeling doen bij de belastingdienst.

Verlenging uitstel online doen
De Belastingdienst heeft nu aangegeven dat hij graag wil dat deze ondernemers dit uitstel online regelen. Het hiervoor geschikte formulier zal in de tweede helft van juni op de site van de Belastingdienst komen te staan. Het verzoek kan een ondernemer ook nog wel schriftelijk doen maar dit is voor zowel de fiscus als de ondernemer veel bewerkelijker. Tot het moment dat het onlineformulier beschikbaar is vraagt de fiscus geen verzoeken om verlenging van het bijzonder uitstel te doen.

De verlenging van het uitstel geldt hierna in beginsel nog tot 1 oktober 2020.

Maatwerk en een goede liquiditeitsplanning zijn geboden. Past e.e.a. niet binnen de “standaard corona uitstelregelingen” dan zal er in contact getreden moeten gaan worden met de afdeling invordering van de belastingdienst. Uiteraard kunnen wij met onze ingangen u daarbij behulpzaam zijn waar nodig en gewenst.

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Compensatie_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png