Laat uw stem gelden!

Gaat er een coronabelasting komen?

De vraag wie er zal moeten opdraaien voor de kosten van de coronamaatregelen en de eventuele invoering van een coronabelasting blijft een lastige in de verkiezingsstrijd.
In veel verkiezingsprogramma’s is in ieder geval wel een verhoging van het tarief van de vennootschapsbelasting opgenomen. Is het terecht daar de rekening neer te leggen?

De rekening van alle coronamaatregelen zoals de doorbetaling van de lonen (NOW) en de vergoeding van vaste lasten (TVL) komt uit op meer dan € 57 miljard heeft de Algemene Rekenkamer berekend. De vraag wie dat zal moeten gaan betalen is lang vooruitgeschoven maar nu u vandaag kunt gaan stemmen kunnen partijen er niet meer omheen. Moeten bijvoorbeeld de sterkste schouders de zwaarste lasten gaan dragen door middel van de invoering van een coronabelasting? Denk dan aan ondernemingen die in coronatijd hoge winsten behalen zoals supermarkten en pakketbezorgers.

In Groot-Brittannië denkt de regering na over een belasting over online aankopen maar ook een belasting op buitensporige winsten wordt als een optie gezien. In ons land zijn deskundigen niet zo kapot van deze plannen.  Hoe bepaalt de Belastingdienst bijvoorbeeld welk gedeelte van de winst buitensporig is door corona. Hierbij komen weer ook voorwaarden en uitzonderingen kijken waardoor de belasting erg ingewikkeld wordt.
De Belastingdienst heeft ook al aangegeven dat ze niet op nieuwe regelingen zit te wachten, hij kan dit niet aan.

Misschien is het een oplossing om een opslag op de vennootschapsbelasting in te voeren voor een bepaalde periode.

Veel politieke partijen hebben in ieder geval in hun partijprogramma wel een verhoging van het tarief van de vennootschapsbelasting opgenomen. Of er een verhoging van het tarief komt en/of een coronabelasting wordt ingevoerd zal afhangen van het volgende kabinet te vormen kabinet.

Iemand zal de rekening moeten gaan betalen van deze crisis……helaas!

Stem ze en blijf dicht bij u zelf.

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Stemmen_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png