Kamervragen over derden- en accountantsverklaringen

MN adviseurs & accountants steunt deze lobby volledig! Het moet eenvoudiger en dus goedkoper voor u!

De VVD heeft Kamervragen gesteld aan minister Koolmees over de kosten van derden- en accountantsverklaringen bij de vaststelling van de NOW-regeling.
De partij wil onder andere weten of de minister bereid is om te onderzoeken of het mogelijk is de administratieve en financiële lasten met betrekking tot de derden- en accountantsverklaringen te verlichten.

Ondernemers met meerdere bedrijven betalen bij een bescheiden NOW-steun soms meer kosten aan accountantscontrole dan ze aan subsidie ontvangen, schreef het FD eerder deze week.

Moeten voor holdings (concerns) niet gewoon dezelfde regels gelden als voor andere bedrijven: bij steunaanvragen tot € 100.000 een derdenverklaring, bij grotere
verzoeken een accountantsverklaring? Ook onze beroepsorganisaties lobbyen hier hard voor momenteel in het Haagse landschap!

VVD-Kamerlid Judith Tielen wil nu van de minister weten of hij de signalen herkent en hoe hij tegen de kwestie aankijkt. Tielen vraagt ook of Koolmees de signalen herkent dat het voor ondernemers steeds moeilijker is om een accountant te vinden die binnen een bepaalde tijd het benodigde werk kan doen, ‘ook omdat naast de NOW-verklaringen er ook druk staat op de oplevering van de jaarstukken in verband met de belastinguitstel? Zo ja, in hoeverre neemt u deze signalen mee in het bepalen van de regelgeving?’
De VVD wil daarnaast weten of minister Koolmees bereid is om te onderzoeken of het mogelijk is de administratieve en financiële lasten met betrekking tot de derden- en accountantsverklaringen te verlichten, bijvoorbeeld door het sterk vereenvoudigen van de benodigde verklaringen of het samenvoegen van verklaringen.

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

 

Kamervragen_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png