Gelukkig getrouwd?

Het woord “gelukkig” kunnen we tweeledig benaderen. Denkt u daar maar eens over na! Benaderen vanuit de liefde of benaderen vanuit de ratio? 

Waar voor huwelijken tot en met 2017 het uitgangspunt een ‘algehele gemeenschap van goederen’ was, geldt voor huwelijken die vanaf 2018 worden gesloten een ander uitgangspunt. De standaard onder het nieuwe regime is namelijk een ‘beperkte gemeenschap van goederen’. Dat betekent dat er bij huwelijken die vanaf 2018 plaatsvinden in feite steeds drie vermogens aanwezig zullen zijn; ieder van de partners heeft een privévermogen, en er is een beperkte gemeenschap. Het is essentieel om te weten wat tot die beperkte gemeenschap behoort. Wat tot de beperkte gemeenschap behoort, en wat juist niet, volgt met name uit het nieuwe artikel 1:94 BW. 

Ongeacht wanneer uw huwelijk heeft plaatsgevonden (voor of na 2018) adviseren wij u dringend te kijken welke invloed het huwelijksgoederenregime, zowel civiel- als fiscaalrechtelijk, heeft op uw specifieke situatie. Staande huwelijk kunnen er zaken
worden gewijzigd en/of geoptimaliseerd. Zeker waar ondernemingsvermogen een rol speelt binnen het huwelijk is het wijs hier met een kritische blik naar te kijken. 

Gemeenschap van goederen, huwelijkse voorwaarden, beperkte gemeenschappen ….. graag bespreken wij met u de mogelijkheden en de meest optimale situatie in uw specifieke situatie. Onderwerpen als testamenten en notariële volmachten (levenstestament) dienen daarbij eveneens niet onderbelicht te blijven.

Voorkomen is beter dan genezen!

Meer weten? Neem gerust contact met ons op onder T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Slogan_witte_letters.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png