Gaat u circulair ondernemen?

Binnen 30 jaar moet de Nederlandse economie circulair zijn. Dat geeft uitdagingen voor uw bedrijf, maar ook kansen voor u als ondernemer.

De circulaire economie draait om het optimaal benutten van (fossiele) grondstoffen. Dit omvat veel meer dan recycling en begint al in de ontwerpfase. KVK geeft een prima introductie en het Planbureau voor de Leefomgeving gaat er dieper op in.

De overgang naar circulair ondernemen hoeft u niet helemaal zelf te maken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland helpt met kennis en informatie en verwijst naar subsidies en samenwerkingsplatforms. Zo biedt Het Versnellingshuis kosteloos advies en helpt netwerk Het Groene Brein ondernemingen met kennis en innovatie. Op het matchmakingplatform Circulair ondernemen kunt u aanhaken bij andere ondernemers.

In het productieproces kunnen met circulair ondernemen de grootste stappen worden gemaakt, maar ook op kantoor liggen er volop kansen. Dat begint al bij de bouw. De nieuwe draai en Funda in Business geven enkele inspirerende voorbeelden. Denk ook aan een circulaire inrichting van uw kantoor. Triboo vertelt hoe en waarom.

Er is een subsidieregeling voor MKB-ondernemers die de handen ineenslaan met leveranciers en afnemers om circulair een product, proces of dienst te realiseren.
Zodra de regeling voor 2022 wordt geopend, leest u het op RVO.nl.

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

 

Circulair_ondernemen_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png