Doorgeven omzet TVL tot en met 11 november 2021

Indien van toepassing heeft u medio juli van RVO.nl een e-mail ontvangen met het vaststellingsverzoek waarmee de definitieve TVL Q1 wordt berekend.
Wat moet u weten?

TVL eerste kwartaal (Q1). Heeft u de TVL Q1 2021 aangevraagd en gekregen, dan heeft u op basis van uw verwachte omzetverlies een voorschot van 80% ontvangen. Vanaf de tweede helft van juli heeft u van RVO.nl een e-mail ontvangen met het vaststellingsverzoek.

U moet dan de werkelijke omzet van het eerste kwartaal 2021 doorgeven, waarmee de definitieve TVL Q1 wordt berekend. De deadline om uw werkelijke omzet door te geven, is met zes weken verruimd van 1 oktober 2021 tot en met 11 november 2021, 17.00 uur.

Hoe doorgeven? Uw werkelijke omzet geeft u door via https://mijn.rvo.nl/tvl bij Aanvraag - Beheren. In de meeste gevallen zal het vaststellingsformulier wat online voor u klaarstaat al vooraf zijn ingevuld op basis van de gegevens (aangifte omzetbelasting) van de Belastingdienst.
U hoeft dan nog alleen maar akkoord te geven. Let op. Behaalt u omzet met btw-vrijgestelde prestaties, dan ziet u deze omzet niet terug op uw btw-aangifte. Check dus ook altijd de omzet uit uw boekhoudprogramma.

Let op! Heeft u een TVL-aanvraag van € 125.000 of meer, dan moet u bij het indienen van de vaststelling een accountantsproduct meesturen. Dit kan niet achteraf. Is het formulier niet vooraf ingevuld, dan moet u zelf de werkelijke omzetgegevens doorgeven. In dat geval kan RVO.nl ook om aanvullende informatie vragen.

Is het daadwerkelijke omzetverlies gelijk aan het verwachte omzetverlies dat u bij de aanvraag van de TVL Q1 2021 heeft aangegeven, dan ontvangt u de resterende 20% van de TVL. Blijkt het omzetverlies hoger te zijn dan dat u bij de aanvraag heeft aangegeven,
dan ontvangt u alsnog een hogere subsidie. In het geval dat u minder omzetverlies heeft geleden dan dat u bij de aanvraag heeft aangegeven, ontvangt u minder dan 20% of dient u (een deel van) het ontvangen voorschot terug te betalen.

Moet u terugbetalen? Dan kunt gebruikmaken van een renteloze betalingsregeling. U kunt online een betalingsregeling treffen voor zes of twaalf maanden (https://bit.ly/3A6gjBx). Ook kunt u een persoonlijke betalingsregeling treffen. Indien u deze keuze aanvinkt in het formulier, zal RVO.nl contact met u opnemen.

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

 

Cijfers_calculator_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png