Dividend, “het” fiscale woord van 2019?

Dividend, “het” fiscale woord van 2019?

Dividendbelasting was denk ik het fiscale woord van 2018. Afschaffing van dit belastingmiddel was welk onze Minister-President nastreefde. Vlak voor de finishlijn besliste Den Haag echter anders. Kortom de dividendbelasting bestaat ook in 2019 nog steeds.

Belangrijk is om te begrijpen dat deze dividendbelasting enkel een voorheffing is op de zogenaamde aanmerkelijk belangheffing (Box 2). Deze aanmerkelijke belangheffing zou gewoon in stand blijven. Kortom velen van ons zijn “voor de gek gehouden” in 2018 met de worst van de potentiële afschaffing van de dividendbelasting. Binnen de binnenlandse verhoudingen waarbij een directeur grootaandeelhouder dividend ontvangt uit zijn eigen B.V. had dit geen enkel effect gehad. U zou dan nog steeds per saldo 25% belasting dienen te betalen binnen Box 2. Kortom afschaffing dividendbelasting had enkel effect binnen internationale verhoudingen.

Waarom wordt “dividend” dan het fiscale woord van 2019 naar mijn mening? Simpel, dividend uitkeren in 2019 kan u fiscaal voordeel opleveren mits u dit binnen het geheel van u inkomens- en vermogensplanning goed en op het juiste moment toepast. Box 1 inkomensoptimalisatie, dividendsparen, anticiperen op de aanstaande wetgeving van de rekening courantschulden en de aanstaande tariefswijzigingen binnen Box 2 maakt het zeer interessant in 2019 het woord “dividend” niet enkel tijdens het scrabbelen op uw bord leggen. 

Meer weten? Neem gerust contact met ons op. Graag analyseren wij of ook bij u “dividend” als “DIVIDEND” geschreven dient te gaan worden gedurende 2019.

Vierkant-Rene.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png