Corona: Vijf banken geven een half jaar uitstel

De financiële nood onder ondernemingen in tal van bedrijfstakken is groot.
Daarom komen banken nu in aanvulling op het omvangrijke pakket van het kabinet met gezamenlijke maatregelen, die hun zakelijke klanten meer lucht geven. Kleinere ondernemingen die in de kern gezond zijn, krijgen zes maanden uitstel van aflossing op hun lopende leningen. Dit hebben ABN AMRO, ING, Rabobank, de Volksbank en Triodos Bank besloten.

Het economische beeld voor ondernemers verslechtert zienderogen. Steeds meer keteneffecten worden zichtbaar en steeds meer ondernemers kloppen aan bij banken. De genoemde vijf banken stellen zich in te zetten om de economische gevolgen van de coronacrisis het hoofd te bieden en willen alles uit de kast halen voor hun klanten. De banken zeggen dit te kunnen doen omdat zij de afgelopen jaren gezonde buffers hebben opgebouwd en hier van de Europese Centrale Bank en De Nederlandsche Bank de ruimte voor krijgen.

De gezamenlijke aanpak van banken biedt ruimte voor zakelijke klanten in alle sectoren met een financiering tot € 2,5 miljoen. Voor de groep met een hogere verplichting zullen banken de verdere ontwikkelingen scherp volgen. Dat kan leiden tot extra stappen in overleg met het kabinet en de toezichthouders. Het gaat hierbij om een minimumregeling waarop banken aanvullend maatwerk kunnen leveren voor zakelijke klanten.
 
Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder:
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Banken_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png