Cadeaubonnen, spaar- en kortingsacties en BTW

Verstrekt u cadeaubonnen, spaar- en kortingsacties? LET OP!

Er worden in de praktijk heel veel verschillende cadeaubonnen en vouchers aangeboden. Cadeaubonnen waar het bedrag en de tegenprestatie al bij bekend zijn maar ook sub-varianten daarop. Spaarkaarten, hoe werkt dat? En wat denkt u onder andere van de cadeaubonnen en vouchers welke om niet worden weggegeven in het kader van promotionele activiteiten. 

Elke variant welke u in de praktijk toepast heeft haar specifieke BTW gevolgen. Wat moet u afdragen aan BTW, wanneer dient u de BTW af te dragen, kunt u BTW terugvorderen en wanneer? Vele vragen komen op bij deze specifieke materie. 

Zegels, waardebonnen en vouchers. Er is een complex speelveld ontstaan rondom verkoopbevordering en kortingen. Op administratief niveau zal elke kortingsactie goed ingeregeld moeten worden om te veel of te weinig BTW afdracht te voorkomen.

De Staatssecretaris van Financiën heeft een bruikbare handleiding gegeven met praktische aanknopingspunten rondom deze materie. Dat een dergelijk uitgebreide handleiding nodig is illustreert hoe risicovol deze materie is.

Heeft u de administratie op dit punt op orde? Voorkom onaangename verrassingen als de belastingdienst u onder de loep neemt!

Meer weten? Neem gerust contact met ons op onder T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Loyalty.jpeg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png