Blog | Je moet kijken, niet alleen zien

De vakanties zitten er voor de meeste van ons weer op. Hopelijk heeft u net als ik genoten van uw welverdiende rust.

Tijdens mijn vakanties probeer ik altijd een combinatie te vinden van cultuur, natuur en rust. Tijdens die rustmomenten zoek ik graag de zwembadrand op met een biertje en een goed boek in de hand. Dit keer viel op het vliegveld mijn oog op het boek “De Ketting” van Adrian McKinty. Ondanks dat ik meerdere boeken in mijn koffer had zitten kon ik het niet laten dit boek nog snel te kopen en mee te nemen op reis. Waarom? Als de grootmeester onder de thrillerschrijvers, Stephen King, op de cover zegt: “dit zal je nog heel lang bijblijven” dan is het een must have.

Nou en dat was het. In één ruk heb ik De Ketting verslonden. En dan, pagina 156, die ene zin. Mijn adem stokte heel even.

Ik las de zin: “Je moet kijken, niet alleen zien”.  

Binnen de setting van een koel biertje, de stralende zon, een helder blauwe hemel en mijn zoon die gillend van de glijbaan af kwam dacht ik letterlijk “Yes, dit is precies wat ik steeds bedoel”. 

Ik roep heel vaak tijdens de uitoefening van mijn vak dat als je links iets roept dat rechts consequenties kan hebben. 

Nog te vaak ervaar ik eenzijdige blikvelden binnen de fiscale advisering. Een probleem oplossen kan andere problemen creëren. Je moet kijken, niet alleen zien!

Binnen de context van De Ketting had deze zin exact dezelfde uitkomst. Als je enkel door de tunnel kijkt zie je wellicht het verkeerde licht.

Met die bevestiging van mijn visie op ons vak nam ik met een gerust hart een slok van mijn biertje en keek ik met een big smile naar het plezier welk van het gezicht bij mijn zoon afspatte. 

Mijn vakantie was geslaagd! Nu weer kijken in plaats van enkel zien.

De_Ketting.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png