Belastingrente per 1 juli 2023 verhoogd

De belastingrente stijgt per 1 juli 2023 van 4 naar 6%. Dit geldt voor alle belastingen, met uitzondering van de vennootschapsbelasting en de bronbelasting. Voor de vennootschaps- en bronbelasting bedraagt de belastingrente 8%.

U betaalt belastingrente als de Belastingdienst bijvoorbeeld uw aangifte inkomstenbelasting niet tijdig kan vaststellen.

Doet u tijdig, dus voor 1 mei van het opvolgende jaar, uw aangifte inkomstenbelasting, dan betaalt u alleen belastingrente als de Belastingdienst afwijkt van uw aangifte, bijvoorbeeld omdat men bepaalde kosten niet in aftrek toelaat.
Doet u op of na 1 mei aangifte, dan betaalt u belastingrente vanaf 1 juli. Als de Belastingdienst niet afwijkt van uw aangifte, betaalt u rente over een periode van maximaal 19 weken.

U kunt de belastingrente beperken door een voorlopige aanslag aan te vragen of een opgelegde voorlopige aanslag aan te passen, zodat er later geen of weinig belasting hoeft te worden bijbetaald.

Door uw belastingaangifte tijdig in te dienen of door een voorlopige aanslag aan te vragen of te wijzigen, kunt u de berekening van belastingrente voorkomen of beperken.  

Meer weten over MN adviseurs & accountants of hulp nodig? Kijk op mnadviseurs.nl en/of neem gerust contact met ons op onder T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

 

Belastingrente_verhoogd_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png