Belastingdienst gaat de invordering stapsgewijs opstarten

Wees tijdig met uw aanvragen, verspeel geen rechten!

De Belastingdienst heeft aangekondigd dat hij de invordering stapsgewijs weer gaat opstarten. Dit geldt bijvoorbeeld voor een ondernemer, die geen (verlenging van het) bijzonder uitstel van betaling van belasting heeft aangevraagd en de (nieuwe) fiscale betalingsverplichtingen niet nakomt. Deze ondernemer heeft dan een betalingsachterstand bij de Belastingdienst.

Deze ondernemers krijgen informatie dat de invordering stapsgewijs wordt opgestart. De Belastingdienst neemt dan vooraf contact op (telefonisch of schriftelijk) met de ondernemer om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Hiermee wil de Belastingdienst voorkomen dat de ondernemer direct getroffen wordt met zwaardere invorderingsmaatregelen, zoals beslag op loon, uitkeringen en/of banktegoeden. Daarom doet de Belastingdienst bovendien een oproep om bij  betalingsachterstanden zo snel mogelijk in actie te komen. Zie voor meer informatie de website van de Belastingdienst.

U kunt nog steeds (verlengd) uitstel van belasting aanvragen binnen de Corona steunmaatregelen voor belastingschulden ontstaan tot en met 30 juni 2021.

Het bijzonder uitstel van betaling loopt 1 juli 2021 af. Na die datum krijgt u een brief van de belastingdienst waarin zij u een betalingsregeling aanbieden. De belastingschuld die u hebt opgebouwd tijdens het bijzonder uitstel van betaling, kunt u aflossen van 1 oktober 2021 tot 1 oktober 2024. Als u zich vanaf 1 oktober 2021 aan deze betalingsregeling houdt, kunt u ook na deze datum een schone verklaring over uw betalingsgedrag aanvragen bij de belastingdienst.

Wees tijdig met uw aanvragen, verspeel geen rechten!

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png