Arbeidsongeschiktheid, verzekeren of niet?

De premie die u maandelijks betaalt voor uw arbeidsongeschiktheidsverzekering is fiscaal aftrekbaar. Dit betekent dat u de jaarpremie in mindering mag brengen op uw inkomen. Daardoor heeft u een fiscaal voordeel dat afhankelijk van uw inkomen flink kan oplopen.

Eventuele advieskosten die u betaalt bij het afsluiten van een arbeidsongeschiktheids- verzekering zijn niet aftrekbaar.

Wanneer u op dit moment hoge omzetten draait en flinke winst maakt, wordt uw inkomen wellicht deels belast in het hoogste belastingtarief, te weten 51,75% (2019). Dit betekent dat u van de premie die u betaalt meer dan de helft terugkrijgt van de fiscus!

De keerzijde is dat een eventuele uitkering in geval van arbeidsongeschiktheid ook zal worden belast met inkomstenbelasting. Echter, omdat het maar de vraag is of u hier ooit aanspraak op gaat maken (hopelijk niet voor u) is het altijd voordelig om nu 
te profiteren van de aftrek.

Het fiscale voordeel van bepaalde aftrekposten, zoals giften en ziektekosten, zal vanaf 2020 beperkt worden. Dit geldt echter niet voor de premie voor arbeidsongeschiktheids-verzekeringen of voor lijfrentepolissen. Die premies blijven tegen het gewone belastingtarief aftrekbaar.

Genoeg redenen dus om nog eens stil te staan bij de voor- en nadelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Ga eventueel in overleg met uw (verzekerings) adviseur.

U bespaart op de premie door bijvoorbeeld de eerste zes weken ziekte voor eigen rekening te nemen. 

Het is en blijft een risicoverzekering maar sta eens stil bij de situatie dat u morgen onverhoopt (gedeeltelijk) arbeidsongeschikt raakt en uw verdiencapaciteit geheel of grotendeels wegvalt. Welke gevolgen heeft dat voor u en uw gezin?

Meer weten? Neem gerust contact met ons op onder T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

Arbeidsongeschiktheid.png

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png