Aanmelden voor éénloketsysteem BTW e-commerce kan sinds 1 april 2021!

Heeft u het zichzelf al eenvoudig(er) gemaakt?

Op 1 juli treedt de nieuwe EU-regeling voor de BTW en e-commerce in werking.

De ondernemers die hiermee te maken krijgen zoals veel webshopeigenaren, kunnen zich nu registreren voor het nieuwe éénloketsysteem bij de Belastingdienst.
Hierdoor hoeven zij zich niet bij alle belastingdiensten in landen waaraan ze leveren te registreren.

Vanaf 1 juli moeten Nederlandse BTW-ondernemers die goederen leveren aan particulieren die in andere EU-landen wonen in veel gevallen BTW gaan afdragen in de landen waar de goederen naartoe gaan.

Deze regeling gaat ook gelden voor goederen die ondernemers importeren van buiten de EU.  Hierdoor moeten ondernemers zich in alle landen waaraan ze goederen leveren gaan registreren.  

Deze omslachtige administratieve klus kunnen zij voorkomen door zich aan nu al aan te melden voor het éénloketsysteem (OSS) bij de Belastingdienst.

BTW-betalingen in een keer doen!
Door de registratie voor het éénloketsysteem kan een ondernemer de BTW-betalingen over al zijn EU-leveringen tegelijk doen. Dit scheelt dus een heleboel tijd want hij hoeft niet allemaal aparte aangiften te doen in de diverse EU-landen waaraan hij goederen geleverd heeft.

Registreren kan al vanaf 1 april 2021 via Mijn Belastingdienst Zakelijk.

De BTW-ondernemer kan het éénloketsysteem ook gebruiken voor geleverde diensten aan particulieren in de EU.

Meer informatie vind u ook op de website van de Belastingdienst. Voor meer informatie over de aanpassing aan uw webshop kunt u contact opnemen met Websignaal.

Meer weten of hulp nodig? Neem gerust contact met ons op onder
T: 0031 85 0401120 of E: info@mnadviseurs.nl

* Wij streven ernaar om middels de nieuwsberichten op deze website correcte en actuele informatie te verschaffen, maar kunnen niet garanderen dat die informatie na verloop van tijd nog steeds juist, volledig en actueel is. Wij aanvaarden dan ook geen aansprakelijkheid voor de gevolgen van handelen of nalaten op grond van de inhoud van de nieuwsberichten

 

Rekenmachine_-_BTW_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png