15 september, bent u er klaar voor?

Het is weer bijna zover, de derde dinsdag van september. Prinsjesdag!

Hoe bijzonder zal deze editie worden? Naar mijn verwachting zal de spagaat tussen de corona-crisis managen en stemmen trekken richting de Tweede Kamer verkiezingen op 17 maart 2021 voelbaar zijn. De schatkist schreeuwt om bezuinigingen doch de economie wil iets anders. Enorme politieke dillema’s aldus welke haar invloed zullen hebben op de Miljoenennota naar mijn verwachting.

Durft het kabinet het kaf van het koren te gaan scheiden? Zijn de corona-noodmaatregelen 3.0 als aangekondigd daar een voorportaal van? Of blijven we krampachtig om de hete brei heen draaien met “eenzijdige generale good feel” steun?

U zult net als ik wel eens denken, gelukkig zit ik niet in het torentje. Zou u daar wellicht ook eens graag souffleur willen spelen?

Naar mijn mening kunnen we geen miljarden meer de economie in blijven pompen zonder een duidelijke strategie en bewuste termijnvisie.

15 september vraagt om een plan met toekomstvisie welk over de verkiezingen van 17 maart volgend jaar heen kijkt. Maar ik vrees het “ergste”.

We hebben diepe zakken zei Wopke Hoekstra, maar oneindig diep zijn ze niet. Mijn advies is de bodem van die zakken niet na te streven om de economie op korte termijn levensvatbaar te houden. De wereld draait vooral ook door na 17 maart 2021. Nederland (niet enkel de ondernemers) vraagt nu om strategische keuzes.

Mijn advies: investeer in de Triple Helix gedachte. Breng Overheid-Onderwijs en Ondernemers nu echt bij elkaar. Breng alle spelers samen in de middencirkel. De stip op de horizon ligt daar al.

Centraal in het hart van het speelveld ligt de oplossing! Samenwerken beste Overheid-Onderwijs en Ondernemers, dat helpt ons allen echt verder.

Laat corona een wijze les en motivering daartoe zijn. Met enkel geld injecteren redden we het niet.

Ik blijf dromen en geloven.

Gelukkig heeft mijn huis geen torentje.

René Nijsten
Fiscaal jurist en eigenaar MN adviseurs & accountants

Blog_Rene_FB_link.jpg

Schrijf u in voor onze digitale nieuwsbrief. 

Voor meer informatie verwijzen wij naar onze Privacy Statement
*  Website URL
Inschrijven

Deze website is gemaakt door  websignaal.png